Končí sa to nami (z originálu „It Ends With Us“) je román od populárnej spisovateľky Colleen Hoover. Príbeh, ktorý je napínavý, emotívny a plný prekvapení sa dotýka zložitých a dôležitých tém ako sú láska, rodina, ale aj domáce násilie a problémy, ktorým bežný ľudia musia čeliť.

Hlavnou postavou je Lily Bloom, ktorej detstvo nebolo vôbec jednoduché. Ako dieťa zažila násilie voči jej matke, ktorého pôvodcom bol jej vlastný otec. Lily sa snaží poučiť sa z tejto neľahkej situácie a preto sa rozhodne, že nikdy nedopustí, aby sa ona sama dostala do podobného vzťahu. Sľubuje si, že bude dostatočne silná na to, aby sa vyhla chybám jej matky. Dokáže to však? Nie je láska predsa len silnejšia?

Keď sa totiž Lily presťahuje do Bostonu a otvorí si svoje vlastné kvetinárstvo, stretne Ryle-a, úspešného neurochirurga. Zamilujú sa do seba. Avšak keď sa dozvie o jeho tajomstvách, ktoré ohrozujú jej vlastné bezpečie, musí sa rozhodnúť, či zostane v nebezpečnom vzťahu alebo bude riskovať, že tak stratí lásku svojho života.

Toto dielo je úžasným príkladom toho, že literatúra sa dokáže dotýkať aj náročných tém. Collen Hoover nám prostredníctvom Lilyných skúseností pripomína, že život nie je vždy taký, ako si predstavujeme. A tiež, že násilie by v žiadnom prípade nemalo byť tolerované. Ak hľadáte emotívny, dojímavý, no stále veľmi skutočný príbeh, potom kniha Končí sa to nami je tou správnou voľbou.

My sme si tento príbeh i napriek jeho názvu zvolili ako náš začiatok. Na našej stránke sa okrem iného venujeme najmä recenziám na nami prečítané diela. A práve toto bolo jedno z prvých. Prečítajte si recenziu na knižku, ktorá tak zachvela svetom čitateľov, že dnes už o nej hovoríme ako o bestselleri: https://abditory.235.sk/recenzia-kniha-collen-hoover-it-ends-with-us/.

Uvedomujeme si tiež, že svoj dosah môžeme využiť aj edukáciu. Píšeme teda články aj o povinnom čítaní či pomáhame stredoškolákom pripraviť sa na maturitnú skúšku: https://abditory.235.sk/staroveka-literatura-tam-kde-sa-vsetko-zacina/.

Okrem knihomoľov sme aj vášnivé nádejné spisovateľky, preto prispievame svojimi subjektívnymi názormi a pohľadom na svet (nielen ten knižný) aj v sekcii Blog.

Potešte nás i seba a navštívte našu „skrytú knižnicu“! Pohodlne sa usaďte, príbeh začína…