Ani cez sviatky nemusíme porušiť zásady zdravého stravovania
S blížiacimi sa sviatkami jari sa u mnohých, ktorí sa snažia žiť zdravo, vynára otázka, ako pripraviť sviatočný stôl. Musí byť plný, ale nie preplnený mastnými a ťažkými jedlami. V minulosti sa na Veľkú noc hodovalo po 40-dňovom pôste, na stoloch rozvoniavalo údené mäso, klobásky, šunky, ale aj domáce koláče. Každý kraj mal trochu iné zvyky, ale všade sa stôl prehýbal pod množstvom dobrôt. Dnes sa už pôst nedodržiava ako kedysi, práve naopak - ľudia radi nakupujú zásoby pred sviatkami. Niektoré jedlá však jednoducho k Veľkej noci patria. Môžete si však nájsť ich zdravé alternatívy, bez zbytočných kalórii a sacharidov. V najväčšej slovenskej sieti predajní zdravej výživy Norbi